fbpx

Barista – prepararea profesională a cafelei espresso

Meniuri complete pentru evenimente, 16-17 aprilie 2019

Următorul curs:

26-27 februarie 2025

Locuri disponibile:

10

Detalii:

Asociația PanGastRo, în colaborare cu Jónás Dénes, trainer autorizat al SCA (Speciality Coffee Association) și BIBAS Group, organizează un curs profesional de barista cu tematica preparării cafelei de tip espresso și a băuturilor cu lapte, pe bază de espresso (cappuccino, latte macchiato, cafe latte etc.). Cursul este destinat persoanelor care doresc să își aprofundeze cunoștințele și abilitățile de preparare profesională a cafelei.

Cursul durează 2 zile și va avea o parte teoretică și una practică. Partea teoretică a cursului va dura 3 ore. Cursul se ține în limba română cu suport de curs scris în limba engleză. La sfârșitul cursului participanții vor primi și prezentarea .pdf. Accentul va fi pus pe partea practică, cu o durată de 13 ore.

Toți participanții au posibilitatea de a obține o diplomă acreditată de SCA susținând un examen practic și teoretic. Proba practică a examenului, care face parte integrantă a cursului, se va desfășura la sfârșitul sesiunii, respectiv în cea de-a doua zi a trainingului. Examenul teoretic este opțional și se face la SCA, pe baza programărilor online prealabile.

 Cursanții vor învăța despre speciile și varietățile de cafea cu relevanță comercială (arabica și robusta), condițiile de creștere ale acestora, procesarea, stocarea și prăjirea boabelor verzi. De asemenea, participanții vor experimenta parametri de bază ai extracției de tip espresso și vor învăța cum să-și calibreze echipamentele pentru prepararea băuturilor de cafea conform bunelor standarde internaționale actuale.

Vor fi tratate și subiecte practice, precum:

  • alegerea dozei de cafea corespunzătoare;
  • măcinarea cafelei și caracteristicile distribuției particulelor de cafea pe mărimi;
  • relația dintre cantitatea de cafea și cantitatea de apă folosită la preparare;
  • compoziția chimică a apei folosite la prepararea cafelei;
  • dozarea și tamparea cafelei măcinate;
  • temperatura de extracție;
  • presiunea de extracție;
  • timpul de extracție;
  • prepararea cremei de lapte;
  • rația cafea – lapte în cazul diferitelor băuturi de cafea pe bază de lapte;
  • turnarea cremei de lapte;
  • servirea cafelei espresso și a băuturilor cu lapte pe bază de espresso; informarea referitoare la rolul unui barista în servirea clienților, experiența oferită consumatorilor
  • curățarea și întreținerea zilnică a echipamentelor profesionale de preparare a cafelei;
  • menținerea prospețimii boabelor de cafea prăjite.

Mașinile și echipamentele folosite:

  • espressor profesional;
  • râșnițe profesionale;
  • instrumente barista.

Materii prime:

  • boabe de cafea prăjite (specii diferite, amestecuri, grade de prăjire diferite);
  • lapte;
  • apă.
            durata: 2 zile
            program: ziua I - 9:30 - 17.30
                          ziua II - 9:00 - 16.00
            număr maxim locuri disponibile: 10
            grad de dificultate: easy-medium

Tariful de participare este 2100 RON. Acesta include instruirea, toate materiile prime şi ustensilele sunt asigurate, iar cursanţii vor primi câte un șorț personalizat.

Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0732-575.556 sau whatsapp sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Galerie de imagini

Pangastro
HOME             Cursuri            Despre Noi             Foto              Video             Formatori             Contact
URMARESTE-NE:
Pangastro
HOME        Cursuri        Despre Noi        Foto        Video        Formatori        Contact
URMARESTE-NE: