fbpx

Inovație în brutărie și patiserie: tehnici avansate pentru produse fermentate, dospite și prospețime

img-20240708-wa0025.jpg

Următorul curs:

16-17 octombrie 2024

Locuri disponibile:

10

Detalii:


Temele ce urmează a fi prezentate sunt:

  • Procese întrerupte:
  • Produse de patiserie cu drojdie, laminate, fermentate și congelate
  • Produse din aluat dospit, nefermentate și congelate
  • Produse de panificație precoapte și congelate
  • Prospețime și short bite

Pentru produsele de patiserie cu drojdie, laminate cu unt, fermentate și congelate, vor fi prezentate croissant, New York rolls, pain au chocolat, cube croissants, melc cu vanilie și cuburi de portocală, minicroissant etc. Acest tip de proces este potrivit pentru:

  • Producătorii care au mai multe puncte de lucru și și-ar dori să aibă calitate constantă în fiecare locație
  • Producătorii care își doresc să coacă produsele la punctele de vânzare astfel încât să le poată oferi cât mai proaspăt coapte
  • Producătorii care vor să-și eficientizeze producția, respectiv să producă produse de patiserie 1-2 zile pe săptămână, iar din stocul respectiv să poată vinde întreaga săptămână.

 

Pentru produsele din aluat dospit, nefermentat, se vor prezenta o varietate cum ar fi: aluatul de covrigi, aluatul de pizza etc. Acest tip de proces este potrivit pentru:

  • Producătorii care au mai multe puncte de lucru și și-ar dori să aibă calitate constantă în fiecare locație sau punctele de lucru nu beneficiază de un spațiu suficient de mare pentru a susține o productivitate mai ridicată
  • Producătorii care doresc să-și eficientizeze producția astfel încât să nu producă un număr mare de sortimente în fiecare zi, ci să producă câte 2-3 sortimente pe zi, să le stocheze și să le coacă la nevoie
  • Produse de panificație precoapte și congelate, gramaje mici: chifle, demibaghete etc., cu diferite adaosuri de semințe, cereale etc., potrivite pentru:
  • Producătorii care vor să aibă produsele cât mai proaspăt coapte la punctele de vânzare și care pot fi vândute ca atare sau utilizate pentru sandwich-uri
  • Producătorii care doresc să-și eficientizeze producția, având posibilitatea de a-și pregăti stocuri în avans și ulterior coapte la nevoie.

Pentru prospețimea și creșterea duratei de valabilitate a produselor de patiserie: chiar și în cazul produselor de panificație artizanală vândute imediat ce au fost coapte, trebuie luat în calcul faptul că ele vor mai fi păstrate de consumatori poate pentru 1-3 zile, iar aceștia își vor dori să se păstreze prospețimea cât mai mult posibil. Se va lucra cu specialități de panificație cu semințe, cereale, legume hidratate în maia, cu timpi mai lungi de fermentație, în care vom folosi o corecție enzimatică care include tehnologia BIT: Bread Insight Technology.

Panettone și minipanettone cu fermentație îndelungată (aprox. 24 h proces total).

Pentru aceste produse ne vom alinia și la trendurile pieței cum ar fi: etichetă curată, adaosuri vizibile: semințe, cereale încolțite, produse cu maia (inactivă).

Privind produsele short bite: produse de panificație la care mușcătura scurtă (short bite) este un "must have": chifle de tip burger, pan brioche, chifle pentru sandwich-uri, pâine toast.

 În cadrul cursului de perfecționare, pentru obținerea unor produse, se vor folosi anumite produse marca Zeelandia.

Formatori: Janos Kovacs, Mihaela Marin, Stefan Cozmanca, Silviu Slusarciuc
Cu sprijinul Zeelandia Romania.

Program prima zi 09-17, a doua zi 08-14.

Tariful de participare este 1800 RON. Acesta include instruirea, mapă de curs cu reţetele tipărite, materiile prime şi ustensilele sunt asigurate, iar cursanţii vor primi apă/cafea pe parcursul zilei, un șorț, și la sfârșit produsele realizate în cadrul cursului și diplomă de participare..

Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0732-575.556, sau prin WHATSAPP sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Galerie de imagini

Pangastro
HOME             Cursuri            Despre Noi             Foto              Video             Formatori             Contact
URMARESTE-NE:
Pangastro
HOME        Cursuri        Despre Noi        Foto        Video        Formatori        Contact
URMARESTE-NE: