
Următorul curs:
Locuri disponibile:
Detalii:
Cursuri de calificare pentru BUCĂTARI la Academia Pangastro!
Academia de Cursuri Pangastro organizează cursuri de calificare pentru meseria de bucătar, iar detaliile privind cursul sunt următoarele:
Structura cursului – teorie + practică intensivă (5 luni)
Partea teoretică:- Se desfășoară săptămânal, timp de 3 luni, online – câte o după-amiază pe săptămână.
- Materialele de studiu sunt disponibile în format tipărit și digital.
- Primele trei luni – sesiuni practice de câte o zi în fiecare două săptămâni
- Ultimele două luni – participarea la sesiuni de practică și la un masterclass Pangastro
- Partea practică se va desfășura în Odorheiu Secuiesc, într-un cadru profesional, dotat conform celor mai înalte standarde.
Program sesiuni de practică :
- luna 1 – sesiune teoretică
- luna 2 – sesiune teoretică + sesiune practică (1 zi) la fiecare două săptămâni
- luna 3 – sesiune teoretică + sesiune practică (1 zi) la fiecare două săptămâni
- luna 4 – masterclass Pangastro (2 zile)
- luna 5 – sesiune teoretică și practică (1 zi) cu pregătire pentru examen.
Formatori de top, recunoscuți internațional
Procesul de formare va fi coordonat de unii dintre cei mai apreciați profesioniști din domeniu:
- Lady Chef a României – Cornelia Ghișoi
- Chef Florin Kiss
- Popa Claudia
- și alții....
Ce veți învăța?
Cursul este structurat pe module concepute să acopere toate competențele necesare unui bucătar profesionist:
- Igiena și siguranța alimentară – norme HACCP, prevenirea contaminării, bune practici de igienă
- Organizarea activității în bucătărie – fluxuri tehnologice, tipuri de bucătării, aprovizionare și depozitare
- Tehnologia preparatelor culinare – metode de preparare, garnituri, plating, tehnici moderne
- Nutriție și dietetică – valori nutritive, adaptarea meniurilor în funcție de nevoi specifice
- Comunicare și relaționare în echipă – lucru în brigadă, leadership în bucătărie
- Practica aplicată în unități HoReCa – desfășurată în locații profesioniste, alături de mentori acreditați.
Cine poate aplica?
Cursul este deschis, atât celor fără experiență, cât și celor care doresc să-și perfecționeze abilitățile în domeniul gastronomiei.
Taxa de școlarizare include:
- Organizarea modulelor teoretice online/tipărirea materialelor de studiu
- Acces la sesiunile practice în unitățile partenere ale Academiei de Cursuri Pangastro
- Suport de curs în format electronic
- Organizarea sesiunilor practice – locație, funcționarea utilajelor/echipamentelor, utilități, formator
- Rețetele și materia primă premium
- Ustensile și echipamente profesionale.
Cost total: taxa de curs 8.300 lei + TVA + Taxa de organizare a examenului final. Plata se poate face în trei rate!
Înscrierea: se face la numărul de telefon: 0732 575 556/Whatsapp.
Dosarul trebuie să conțină:
- copie după actul de identitate
- contract de formare profesională – semnat
- cerere de participare - completat și semnat de cursant
- copie după actele de studii
- copie după certificatul de naștere
- adeverință medicală (clinic sănătos) și analize specifice (examen coproparazitologic).
Examen final și diplomă recunoscută
După cele 5 luni de pregătire, vei susține un examen final - la Odorheiu Secuiesc, iar la absolvire vei primi o diplomă recunoscută de Ministerul Educației și Cercetării.



